Bunu Yemeyin Artık

Bir kaç gün önce yazmış olduğum düşünceler ve ardından bu video. Bakalım kaç benzerlik bulabileceksiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=llsrZLPP4UU

Şöyle demiştim bir kaç gün önce:

Yemeyin lütfen: Cemaat ve hükümet birbirine düştü hikayesini umarım yemiyorsunuzdur.

PR'ı (Haalkla İlişkiler nam'ı diğer kamuoyu yönlendirme teknikleri - manipülasyon) bu kadar iyi kullananların bu hareketi de tam anlamıyla, AKP ve RTE'yi güçlendirmek adına yapılmakta.

PR yani Halkla İlişkiler'in tanımı nedir?

Bir örgütün attığı adım ne olursa olsun kamuoyu desteği yaratabilmek.

Mesela deterjan firmasısın, "Yeşiller" Sana karşı. Kamuoyu da "yeşillerin" davasını haklı bulmaya başladı.

Hemen bir kampanya.

Yemyeşil alanda top oynarken küçük bir çamura düşen çocuk "Kirlenmek güzeldir" ve "aldığınız her deterjan için bir adet ağaç dikilir" sloganıyla, kamuoyu da hemen taraf değiştirir. Yani bu firma ağaç dikecek kadar duyarlıysa zararı varsa bile duyarlı diyor. Yani kamuoyu "hırsız soygundan önce kapıyı çalıyor; ne kadar dduyarlı" diyor.

Oysa çevreye zararlı olan bu şirket bir değil 1000 ağaç dikse de verdiği zarar çok daha buyük. Ama Halkla İlişkiler ve onun namlusu medya var nasılsa. Durumu kendi lehine değiştiriyor.

Biat kültüründe hiç Hoca'ya karşı gelinir mi? RTE de hocasına veya Cemaat'e karşı falan geldiği yok. Tıpkı "one minute" İsrail'e karşı gelmediği gibi.

Kaldı ki yıllardır kamuoyu yönlendirme ustası oldukları görülen bu yapılanma bugüne kadar attığı her adımda "görünürde/sözde" hak ve adalet savunucusu bir Başbakan yaratmaya çalıştı. Yani hababam debabam imaj.

Bu adama karizmatik bile dendi. Yuh yani karizmatik nedir bilmesek. Ocalan da acayip karizmatik. O zaman Atatürk nedir? Kimdir? Kennedy kimdir nedir?

Yillar önce (DIKKAT Yıllar önce diyorum), "bu hükümet Balyoz vb davalardan içerde olanları bir kanun değişikliği ile serbest bırakacak demiştim". Çünkü hala bu stratejiyi göremiyorsanız körsünüz demektir.  Size hemen bir Labrador verelim.

Beyaz atlı demokrasi prensimiz ne yaptı? Dediğim gibi. Kanunu değiştirdi ve adaleti yerine getirdi.

Şimdi de güya askeri vesayeti bitiren paralel yapılanmayı bitirdi.

Amaç, "RTE herdaim mütemadiyen adaletten hak ve hukuktan yana" imajını güçlendirmek. Ve diğer amaç da bu kamuoyu algısını daha yaygın hale getirmek, insanları beyinlerine düşünce tohumlarını atmak.

Amaç Beyaz atlı bir Prens yaratmak. Kendi tabanında güçlenmekten ziyade potansiyel muhalifleri kendi safhına çekmek.

Beyaz atlı demokrasi Prensi herkesi kurtaran ve kucaklayan ortadoğu prensi. Hepsi kocaman bir yalan. En büyük yalansa tüm bu sunulanların peşinden gitmek. Kendini bu yalanlara inandırmak.

Bugüne kadar bu kadar ustaca getirilmiş olan bu plan hala işlemekte, sizde bizde yemekteyiz....ama ben artık bu sofrada oturmuyorum. Umarım siz de kalkar gidersiniz.

Bu 3 adam ve tayfaları bir an önce gitmeli. Ama bunun için CHP'den bir şey beklemeyin.

Huzur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir "Efendi" sözünün Analizi - Bölüm I

Bülent Arınç

Nüfus Cüzdanından "Dini" hanesi kalksın.